На 26.11.2019г. нашите ученици: Анастасија Накова, Катерина Симјановска и Виктор Тренкоски учествуваа на натпреварот „Камп за иновации” во организација на „Џуниор ачивмент” Македонија и поддржан од МОН. Во текот на целодневното дружење, учениците прераспределени во тимови од 4 ученика со останатите 52 ученика од училиштата од нашата земја разменуваа и креираа иновативни решенија за бизнис предизвикот. Победник беше тимот „Лево крило” во кој беше нашата ученичка Анастасија Накова со уште 3 ученика од Свети Николе, Кавадарци и Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *