На ден 10.05.2019 год. во Прилеп се одржа првиот државен натпревар за училиштата во кои се изучува хемиско-технолошка струка.

Натпреварот се состоеше од следниве дисциплини:

1.Експериментален дел – Јована Клетничка ученичка од III-5 клас-ментор Слаѓана Јаневска;

2.Изработка на готов производ – Драгана Тимотијевиќ-ментор Слаѓана Јаневска;

3.Тест – Даниел Лефков – ученик од III-5 клас-ментор Елена Стојановска;

4.Презентација – Виктор Тренкоски од II-6 клас-ментор Слаѓана Јаневска;

  1. Презентација – Сухејб Алили од I-12 клас-ментор Дурим Зеќири (албански наставен јазик);
  2. Изработка на готов производ- Орхан Џавити (албански наставен јазик);

Сите ученици добиjа благодарници за учество на првиот државен натпревар од хемиско- технолошка струка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *