За сите оние деветтоодделенци, за сите што се двоумат, што сакаат да станат во иднина ќе им порачам:
Одберете ја убавината, одберете ја креативноста, одберете професија која ќе ги прави и другите луѓе задоволни, одберете го фризерскиот занает, одберете го СУГС “Димитар Влахов“ – порачува Марија Мицевска, ученичка од II-1 клас.