По стапките и творците на градот

Учениците од нашето училиште заедно со проф.Елена Савевска учествуваа во еднодневната екскурзија во организација на Град Скопје наречена - ПО СТАПКИТЕ НА ТВОРЦИТЕ НА ГРАДОТ. Ги посетија: 1.Музеј на град Скопје (изложбата на археолошки откритија стари и по 8000 год., поставката во чест на земјотресот од '63, изложбата на донации на предмети од етнолози и угледни богати семејства од крајот на 19 и почеток на 20 век) 2.Спомен куќата на Мајка Тереза (Скопската нобеловка) 3.Музеј на македонската борба 4.Црквата Св.Спас (гробот на Гоце Делчев) 5.Мустафа-Пашината Џамија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *