Училиштето СУГС„Димитар Влахов“ е едно од најактивните училишта во спортските натпревари и волонтери во организациите на трките. Училиштето заедно со учениците и професорите се секогаш активни и доброволно учествуваат во сите можни натпревари. Секоја година учествуваме како волонтери на Скопскиот маратон. Оваа година со неколку ученици и професорката по спорт и спортски активности учествувавме во трката на 5 км на Скопскиот маратон – WIZZ AIR-2019 кој со сигурност станува традиција и бренд на градот Скопје, а ние сме горди што придонесуваме во тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *