По повод Меѓународниот ден на жената – 8 Март, ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, нашите ученици од графичката струка изработија честитки со кои ја искажуваат неизмерната љубов и почит кон понежниот пол.
“Жените се вистински архитекти на општеството” – Harriet Beecher Stowe