Второ место на Trash Fashion Macedonia за нашите ученици

На 5 јуни 2018 во МКЦ Скопје се одржа натпреварот Trash Fashion Macedonia каде сите основни и средни училишта од целата земја се натпреваруваат во изработка на костим од секакви рециклирани материјали. Оваа година темата за костимот беше ОБЛЕКА ОД ИДНИНАТА. Нашите училиште изработи костим на оваа тема под името „Euforia". Тимот го сочинуваа ученичките Деспина Конеска, Валентина Мицковска и Наталија Дафкова под менторство на наставник Елена Савевска. Оваа 2018 год. СУГС „Димитар Влахов“ го освои II место на Trash Fashion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *