Фризер
Фризер
Лични услуги
Естетичар за нега на раце и нозе
Естетичар за нега на раце и нозе
Лични услуги
Козметички техничар
Козметички техничар
Лични услуги
Графички техничар
Графички техничар
Графичка струка
Месопреработувач, Прехранбен техничар
Месопреработувач, Прехранбен техничар
Хемиско-технолошка струка
Мисија Образуваме млади луѓе способни да одговорат на современите професионални предизвици, кои ќе бидат носители на бизнисот и креатори на иднината. Воспитуваме млади луѓе способни да одговорат на современите животни предизвици во мултиетничко и мултикултурно општество и кои ги прифаќаат и почитуваат различностите. Визија Нашето училиште ќе претставува современа, силна и респектабилна воспитно-образовна организација.
Повеќе
Низ годините училиштето го менувало името и локацијата. Најпрвин постоел голем центар за ученици од стопанството – „Крсте Мисирков“, кој обединувал најразлични профили, струки и занимања. Бил сместен во зграда, наменета за ученици во стопанство и тоа во реонот каде што денес се наоѓа скопскиот саем. Во 1955 година, со одлука на Народниот одбор на град Скопје, од овој центар се издвојува Училиштето за кожа, текстил и гума, под име „Димитар Влахов“, со занимања од областите на преработка на кожа, гума, текстил и стакло.
Повеќе
Димитар Влахов (Кукуш, 8 ноември 1878 – Белград, 7 април 1953) — македонски револуционер, општественик и државник. Бил деец на Македонската револуционерна организација, Народната федеративна партија, Солунската социјалистичка федерација, ВМРО (Автономистичка), ВМРО (Обединета), Бугарската комунистичка партија, Комитерната и Комунистичката партија на Југославија.
Повеќе

Настани

Информации од настани на учениците при СУГС „Димитар Влахов“

Образовно рандеву 2019

Образовно рандеву 2019 СУГС„Димитар Влахов“ и оваа година меѓу наградените на Образовно рандеву 2019 и стипендија од ФОН за нашата […]

Натпревар по хемија

Натпревар по хемија 2019 На 29.03.2019 година се одржа регионален натпревар по хемија во СУГС ,,Марија Кири Склодовска’ -Скопје’.Натпреварот се […]

Отворен ден 2019

Отворен ден На ден 21.03.2019 година (четврток) со почеток во 12:00 часот, се одржа отворен ден во средното стручно училиште […]

Активности

Информации од активности на учениците при СУГС „Димитар Влахов“

Посета на Велнес и Спа Центар

Посета на Велнес и Спа Центар Како дел од содржините на наставниот план, учениците од трета година во струката лични […]

Лидер на струка 2018

Лидер на струка 2019 На ден 03.11.2018 год. во училишниот салон при СУГС„Димитар Влахов“ – Скопје се одржа избор на […]

Фризерство и стајлинг

Фризерство и стајлинг Голема благодарност до девојките од СУГС „Димитар Влахов“ и нивните професорки кои со своите вешти раце се […]

Занаетчиството нуди перспектива!

Занаетчиството нуди перспектива! Повелете и запознајте се со образовните профили кои ги имаме

По стапките и творците на градот

По стапките и творците на градот Учениците од нашето училиште заедно со проф.Елена Савевска учествуваа во еднодневната екскурзија во организација […]

Второ место на Trash Fashion Macedonia 2018

Второ место на Trash Fashion Macedonia за нашите ученици На 5 јуни 2018 во МКЦ Скопје се одржа натпреварот Trash […]

Плакети за најубави еко цртежи

Тамара Трпковска и Ангела Ристиќ со плакети за најубав цртеж Градот Скопје на ученичките Тамара Трпковска и Ангела Ристиќ од […]

Образовно рандеву 2018

Честитки до сите учесници од СУГС Димитар Влахов - Скопје и до наградените на Образовното рандеву 2018 Честитки до сите […]

Скопски маратон 2017

Скопски маратон 2017 Учениците од СУГС „Димитар Влахов“ на Скопски маратон 2017 заедно со проф.Мирјана Крстевска