Оваа година на Trash Fashion 2019 учествуваа 39 училишта од цела држава, а нашето училиште се претстави со моделот ВИЗИАНА И РОМАНА кој беше изработен од разни отпадни материјали (сијалици, тул, капаци од тегли, жица, пердуви и сл.). Тимот беше составен од ученичките: Деспина Конеска, Леонтина Ангеловска и Марија Милковска под менторство на проф. Елена Савевска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *