Фризер
Фризер
Лични услуги
Естетичар за нега на раце и нозе
Естетичар за нега на раце и нозе
Лични услуги
Козметички техничар
Козметички техничар
Лични услуги
Графички техничар
Графички техничар
Графичка струка
Месопреработувач, Прехранбен техничар
Месопреработувач, Прехранбен техничар
Хемиско-технолошка струка
Мисија Образуваме млади луѓе способни да одговорат на современите професионални предизвици, кои ќе бидат носители на бизнисот и креатори на иднината. Воспитуваме млади луѓе способни да одговорат на современите животни предизвици во мултиетничко и мултикултурно општество и кои ги прифаќаат и почитуваат различностите. Визија Нашето училиште ќе претставува современа, силна и респектабилна воспитно-образовна организација.
Повеќе
Низ годините училиштето го менувало името и локацијата. Најпрвин постоел голем центар за ученици од стопанството – „Крсте Мисирков“, кој обединувал најразлични профили, струки и занимања. Бил сместен во зграда, наменета за ученици во стопанство и тоа во реонот каде што денес се наоѓа скопскиот саем. Во 1955 година, со одлука на Народниот одбор на град Скопје, од овој центар се издвојува Училиштето за кожа, текстил и гума, под име „Димитар Влахов“, со занимања од областите на преработка на кожа, гума, текстил и стакло.
Повеќе
Димитар Влахов (Кукуш, 8 ноември 1878 – Белград, 7 април 1953) — македонски револуционер, општественик и државник. Бил деец на Македонската револуционерна организација, Народната федеративна партија, Солунската социјалистичка федерација, ВМРО (Автономистичка), ВМРО (Обединета), Бугарската комунистичка партија, Комитерната и Комунистичката партија на Југославија.
Повеќе

Настани

Информации од настани на учениците при СУГС „Димитар Влахов“

Заеднички часови со ученици кои учат на различни наставни јазици во Град Скопје

Град Скопје и Министерството за образование и наука на 10 декември 2019 година во х. Холидеј Ин одржаа Промотивен настан-Заеднички […]

Посета на Европска куќа

На 27-ми ноември 2019 на покана од одговорното лице на Сектор за млади, одговорниот наставник Стефка Блажевска Тушевска заедно со […]

Камп за иновации

На 26.11.2019г. нашите ученици : Анастасија Накова, Катерина Симјановска и Виктор Тренкоски учествуваа на натпреварот “Камп за иновации” во организација […]

Работилница „Мојот кариерен пат“

На 22.11.2019 год. во 11:00 часот во просториите на СУГС „Димитар Влахов“, беше одржана последната активност од работилницата под име […]

Мојот кариерен пат

Првата фаза од проектот беше реализирана со тимот од наставници и менаџерскиот тим од училиштата вклучени во проектот. Учесниците беа […]

Посета на Козметика „Темов“

На ден 25.11.2019 год. беше направена посета на Козметика “Темов” со учениците од I – 4 паралелка и предметниот наставник […]

Kамп за одржливост по трет пат

Во период од 06-09.11.2019 година, Здружението на граѓани Еко Логик, реализираше по трет пат – Kамп за одржливост.Оваа активност е […]

SKOPJE RUN 10K

На 06.01.2019 (недела) во организација на “Сојуз на спортови” се одржа трката SKOPJE RUN 10K.На овој спортски настан свој придонес […]

Афирмација на училиштето преку медиумите

На ден 18.10.2019 учениците од нашето училиште беа поканети да гостуваатво емисиja Ѕвон на Македонската телевизија.Целта на нашето гостување во […]

Активности

Информации од активности на учениците при СУГС „Димитар Влахов“

Eднодневeн спортско-рекреативен излет

На 17.10.2019г. се изведе еднодневен излет од спортско рекреативен карактер во Градски парк на кејот на реката Вардар. Се трчаше […]

Поттикнување на општествена одговорност кај младите преку волонтерски активности

Здружението на граѓани за култура и уметност Ан-блок од Скопје, со поддршка од страна на Град Скопје реализираше проект насловен […]

Ноември-месец на науката

Ноември-месец на науката е во организација на Македонско географско друштво и други друштва од природните науки. Се одржа на Природно-математички […]

Недела на борба против гладта – помислете и на нас

Од 16 до 22.10.2019г. се одбележа Недела на борба против гладта – помислете и на нас. Нашето училиште спроведе хуманитарна […]

Пешачи со нас

Од наставниците по Спорт и спортски активности кои учествуваа во одбележувањето на Европската недела на мобилност под мотото “Пешачи со […]

Посета на Комората на занаетчии

На 28.10.2019г. учениците од 1-4 паралелка со наставникот Марија Џолева по предметот ” Лични услуги и други сектори и квалификација“ […]

Низа активности по повод Патрониот празник на училиштето

По повод Патрониот празник на училиштето на 08.11.2019г. се одржаа низа активности. Беше прочитан реферат за патронот на училиштето Димитар […]

Trash Fashion 2019

Оваа година на Trash Fashion 2019 учествуваа 39 училишта од цела држава, а нашето училиште се претстави со моделот ВИЗИАНА […]