Back

Мисија и визија

Види повеќе

Нашата цел

Види повеќе

ДОБРЕДОЈДОВТЕ!

СУГС„Димитар Влахов” е средно стручно училиште кое се наоѓа во Општина Аеродром, на ул. Булевар „Трета македонска бригада“ бр.22, Скопје. Училиштето има добра местоположба, во негова близина се наоѓа автобуската и железничката станица, што овозможува учениците лесно да дојдат до него.
Училиштето располага со училишна зграда, од која училници со површина од 1412 м2, други наставни простории со површина од 1217 м2, дворна површина 1790 м2 и игралиште од 1100 м2

Последни новости

1_4-e1624436958386

Што е дуално образование?

Eduma-cover-banner-18

ЦСИ „Надеж“ потпиша меморандум на соработка со СУГС “Димитар Влахов” – Скопје

image_6487327-8_edited

Цело е кога има се

Eduma-cover-banner-18

Хуманоста не се покажува, туку се докажува

Eduma-cover-banner-18

Хемиско – технолошка струка

Образовни профили/ квалификациии

ЗОШТО ДА ГО ОДБЕРЕШ ДИМИТАР ВЛАХОВ

Училиште кое крие успешни приказни на многу завршени генерации и чека несебично да го пренесе своето знаење и вештини на уште безброј млади луѓе кои ќе решат својата иднина да ја градат заедно со нас.


Модерни и перспективни струки кои овозможуваат брзо вработување по завршување на образованието и отвараат можност за започнување на сопствен бизнис;

Квалитетна практична обука во училиштето и во реномирани компании од приватниот сектор;

Дуално образование со зголемен број на часови по практична обука во компании под менторство на сертифицирани мајстори / ментори со можност за паричен надоместок во форма на стипендија;

Вертикална проодност од стручно три годишно во техничко четири годишно образование;

Диплома која е усогласена со Европската рамка на квалификации која овозможува враборување надвор од државата;

Можност за продолжување на образованието на некој од факултетите.

Современата опрема, алат и прибор на учениците им овозможува да го усовршат својот занает а практичната обука кај работодавач ги надоградува, овозможува следење на модните трендови и градење на професионален однос и комуникација со клиентите.

GET 100 OF ONLINE COURSES FOR FREE

REGISTER NOW

Create your free account now and immediately get access to 100s of online courses.

  + 0
  Успешни приказни
  + 0
  Доверливи професори
  + 0
  Одржани настани
  + 0
  Достапни струки

  ЗА НАШИТЕ ИДНИ УЧЕНИЦИ...

  Почитувани ученици,
  Пред нас се нови предизвици и можности кон кои е потребно сериозно и одговорно да пристапиме, а со цел освојување на нови знаења, вештини и компетенции. Не е сеедно какви придобивки ќе произлезат во текот на образовниот процес за секој еден, придобивки кои ќе овозможат успешно вклопување во средината во која живееме и твориме. Напорна работа, пожртвуваност и труд се влог во сопствената иднина. Затоа во текот на учебната година ќе се потрудиме сите да имаме поголема можност за сопствен развој и за стекнување на квалитетно знаење за да живееме во пооптимистична средина. Затоа и наша заедничка желба е нашето заедничко живеење да го поставиме на здрава основа каде што ќе имаме заемна доверба и соработка.
  Да веруваме дека во учебната година која е пред нас ќе се редат само успеси на сите полиња, а за тоа секако заслужни ќе бидеме сите. Затоа што само со заденичко учење, вложување и трудење може да се достигне врвот, а тоа сечија цел. Да ја постигнеме целта.
  Напред!
  Среќно!

  ЗА НАШИТЕ ИДНИ УЧЕНИЦИ...

  Драги ученици, Во овие денови кога сите сме во нашите домови и не можеме да бидеме заедно во училишните клупи немојте да мислите дека ве заборавивме. Со овие пораки сакаме да ви покажеме дека многу ни недостасувате и со нетрпение очекуваме да заврши оваа ситуација и сите заедно да продолжиме со реализацијата на вашите соништа.

  ЗА НАШЕТО УЧИЛИШТЕ...

  Средното училиште на Град Скопје, Димитар Влахов, се наоѓа во централното градско подрачје на улица Трета Македонска Бригада, број 22.
  Училиштето располага со училишна зграда, од која: за училници со површина од 1.412 м2, други наставни простории со површина од 1.217 м2, дворна површина 1.790 м2 и игралиште од 1.100 м2.
  Училиштето располага со современо опремини училници, кабинети по информатика со 24-часовен интернет, хемиска лабораторија, кабинети за практична настава за струката лични услуги, кабинет за практична настава за хемиско-технолошката струка и кабинет за практична настава за графичката струка. Училиштето располага и со сопствен фризерско-козметички салон кој е лоциран во населбата Карпош, спроти ТЦ Лептокарија. Во училиштето има современо уреден кариерен центар, мултимедијална училница со интерактивна табла и библиотека со книжен фонд од 9.500 книги.
  Освен просториите за настава, училиштето има и опремени канцеларии за директор, секретар, канцеларија за психолог, наставничка канцеларија, благајна и простории за административно – технички персонал.
  Училиштето е приклучено на централно греење.
  За реализација и обезбедување на квалитетена настава, училиштето располага и со соодветни нагледни и дидактички средства, прибор, апарати и опрема за реализација на практичната настава, спортски реквизити, инструменти и материјали неопходни за работа.
  Воспитно–образовниот процес го реализираат наставници кои во континуитет работат на следење на новите и современи технолошки достигнувања и на сопственото усовршување.

  ЗА НАШЕТО УЧИЛИШТЕ...

  Во СУГС „Димитар Влахов“ се учат атрактивни струки и профили и наставата на македонски јазик, албански и турски јазик.

  ЛИЧНИ УСЛУГИ: Фризер, Естетичар за нега на раце и нозе, Техничар за козметичка нега и убавина ХЕМИСКО-ТЕХНОЛОШКА СТРУКА: Месар, Млекопреработувач Месопреработувач, Прехранбен техничар /техничар за заштита на животната средина ГРАФИЧКА СТРУКА: Изработувач на визуелни апликации, Доработувач на графички производи, Графички уредник-дизајнер

  Во СУГС „Димитар Влахов“ се учат атрактивни струки и профили и наставата на македонски јазик, албански и турски јазик.

  ЛИЧНИ УСЛУГИ: Фризер, Естетичар за нега на раце и нозе, Техничар за козметичка нега и убавина ХЕМИСКО-ТЕХНОЛОШКА СТРУКА: Месар, Млекопреработувач Месопреработувач, Прехранбен техничар /техничар за заштита на животната средина ГРАФИЧКА СТРУКА: Изработувач на визуелни апликации, Доработувач на графички производи, Графички уредник-дизајнер

  20

  Events

  Upcoming Education Events to feed your brain.

  View All
  30
  September
  courses-14
  Applying Natural Laws to Technology and Society
  8:00 am - 5:00 pm
  NewYork, USA

  Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris itae erat conuat

  25
  September
  event-2
  Managing Time for Study
  8:00 am - 5:00 pm
  Paris, French

  Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris itae erat conuat

  What People Say

  How real people said about Education WordPress Theme.

  Subscribe now and receive weekly newsletter with educational materials, new courses, interesting posts, popular books and much more!

  Развиена сорабока на:

  Локално ниво

  → Социјални партнери и установи од струката, преку изведување практична настава на нашите ученици во нивните објекти.
  → Градско собрание
  → Кабинет на градоначалникот

  Републичко ниво

  → Со други училишта во Р.С.М
  → Стручни институции (ученички домови, интернати и домовиза деца без родители каде што пестојуваат наши ученици)

  Меморандуми за соработка

  → За практична настава/феријална пракса - ЕВН, Факултет за земјоделски науки